knitted

2012-07-31
10:19:00

Strumpor med flätor
 
 
Strumpor till mamma vars fötter är någoooot större än mina, därför sitter strumporna sådär på mig.

Sjukt tråkigt att det första som kommer upp efter ett låååångt uppehåll är samma som det senaste inlägget. Fast en annan färg.
 
Här är iaf exempel på vilken skillnad det är på garnet mellan en färgning och en annan. Var tvungen att ta en färg till skaftet för det hade sett knas ut om det mörka bara hade varit på ena strumpan. Så det går ju alltid att lösa på något sätt.
 
Här är mönstret i alla fall. Som ni ser har jag stickat lite längre skaft. Stickade 2 varv räta, 5 varv resår, sen började jag med mönstret 3 varv, vilket innebär att jag slutade efter där man flyttar om maskorna. Skaftet klart. Därefter stickade jag hälen och allt vad nu det innebär (följ mönstret). När alla maskorna var upplockade efter hälminskningen stickade jag vidare med M1 och fortsatte där på varv 4 enligt mönstret på M1. Mamma har strl 41 och jag stickade totalt sex stycken M1 innan jag började med M2. Jag har strl 39 och jag tror jag har gjort 5 stycken M1 på mina strumpor, de är mindre än mammas i alla fall och man måste sluta efter en hel "omgång", ala 6 varv, annars blir det knas med M2. Skulle det inte bli bra med varken 5 eller 6 omgångar går de ju alltid att korta ner varje omgång med ett varv. Pröva er fram.
 
Tror det var allt. Happy knitting!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: