knitted

2011-09-30
20:57:19

Vad jag sysslat med på senaste..

Mönster. Mössa till pappa
Mönster. Gjort färdigt mina strumpor


Mönster, fast utan ränder. Farmor ville ha det så


Mönster. har gjort 2 svarta och 1 lila sån här nu, aslätta och sköna! Och äntligen fick jag en själv. Första fick syster, andra mamma och nu tredje jag. Faster skulle ha en lila, annars hade väl hon fått denna.

Sådärdå. Next up är en lila mössa till faster. Sen bäbiskläder, tihihi

Oj. Nu vart det svårt. Vilken kategori är det här? Det är ju flest mössor. Fast strumporna är ju det finaste i inlägget. Dilemma. Kör på allmänt.

2011-09-17
19:21:24

Mönstrade strumpor med flätad resår


Garnet tog slut, och då jag beställde garnet till dessa strumpor kan det ta ett tag innan jag kan göra klart dem så ni får se dem ändå. Och få mönstret. Måste ju komma någon uppdatering någon gång ibland tänker jag.

Mönster finns här

Beskrivningar på hur man stickar finns här. Till exempel sticka mönster och flätor finns med.

Happy knitting!

2011-09-11
21:22:35

stordåd tar tid

Rom byggdes inte på en dag. och stickningar blir inte klara på en gång. jag är i full gång med stickandet i alla fall. Kanske tar en vecka eller så innan det kommer ett till inlägg med något som jag stickat färdigt. Vad det ska bli får ni se sen.

Kanske kan hitta något som jag stickat förr som jag publicerar under veckans gång, annars så stay tuned! Det är på väg.


2011-09-09
06:35:00

Flätad strumpaInnan de blev helt klara. Jag är lite lat idag och orkar inte ta en ny bild. Stickade dessa strumpor förra vintern. Hur mysiga som helst! Första gången jag gjorde flätor, det var lätt i alla fall.

Mönster finns här.

Som ni kanske ser följde jag inte mönstret fullt ut, jag valde att fortsätta med flätorna även ut på tårna istället för att sluta vid avmaskningen.

Beskrivningar på hur man stickar finns här

2011-09-08
17:12:25

Flätor

Cable from Garnstudio Drops design on Vimeo.

 

Såhär gör man då flätor. Det är inget svårt och de blir hur fint som helst! Kolla nästa inlägg för att se ett par strumpor jag stickat som har flätor. Istället för den där böjda pinnen har jag en virknål som jag har tejpat på för att den inte ska glida rakt igenom öglorna. Sen använder jag den ändan som inte har kroken på sig. En vanlig strumpsticka med lite tejp på som stopp fungerar det också.


2011-09-04
19:10:38

Mössa till bror

Här är då en mössa jag stickat till min lillebror (som dock växt om mig för bra länge sen) (jag hoppas på att han växt om mig i huvudstorlek också, då mössan som ni ser är något stor på mig)

 

Mönster finns här

 

Beskrivningar på hur man stickar finns här (rekommenderar: "jogless stripes", "Sticka med flera garner och följa mönster" samt "grunder två")

 

Happy knitting!