knitted

2012-07-31
10:34:00

Vantar med mönster
 
 
Vantar till mig själv, för mina tappade jag bort i vintras.
 
Här är mönstret.
 
Jag stickar inte vantar så ofta och det här var en helt ny variant för mig på att sticka tummar på. Man skulle börja med tummen en bit medan man fortfarande stickade på resten av vanten, genom att öka på varje varv där tummen sitter. Sen sattes tumm-maskorna på en tråd för att tas upp och sticka tummen med när resten var klart. Att det är första gången jag stickat en tumme på det sättet syns. Syns också att jag inte stickar vantar så ofta, men helt okej nöjd i alla fall. De går att använda och kommer vara varma och sköna i vinter.
 
Nu ska jag börja sticka en mössa i samma färger. Dock inte den mössan som finns i samma set som vantarna utan min favoritmössa som jag stickat X-antal av redan. Kolla i kategorin mössor så hittar ni den.
 
Happy knitting!

2012-07-31
10:19:00

Strumpor med flätor
 
 
Strumpor till mamma vars fötter är någoooot större än mina, därför sitter strumporna sådär på mig.

Sjukt tråkigt att det första som kommer upp efter ett låååångt uppehåll är samma som det senaste inlägget. Fast en annan färg.
 
Här är iaf exempel på vilken skillnad det är på garnet mellan en färgning och en annan. Var tvungen att ta en färg till skaftet för det hade sett knas ut om det mörka bara hade varit på ena strumpan. Så det går ju alltid att lösa på något sätt.
 
Här är mönstret i alla fall. Som ni ser har jag stickat lite längre skaft. Stickade 2 varv räta, 5 varv resår, sen började jag med mönstret 3 varv, vilket innebär att jag slutade efter där man flyttar om maskorna. Skaftet klart. Därefter stickade jag hälen och allt vad nu det innebär (följ mönstret). När alla maskorna var upplockade efter hälminskningen stickade jag vidare med M1 och fortsatte där på varv 4 enligt mönstret på M1. Mamma har strl 41 och jag stickade totalt sex stycken M1 innan jag började med M2. Jag har strl 39 och jag tror jag har gjort 5 stycken M1 på mina strumpor, de är mindre än mammas i alla fall och man måste sluta efter en hel "omgång", ala 6 varv, annars blir det knas med M2. Skulle det inte bli bra med varken 5 eller 6 omgångar går de ju alltid att korta ner varje omgång med ett varv. Pröva er fram.
 
Tror det var allt. Happy knitting!
 

2012-07-26
11:39:32

Snart, snart, snart
 
 
Har äntligen tagit mig i kragen och börjat sticka lite. Kommer mönster och riktiga bilder snart. Måste sy ihop lite först. Ogillar att sy bara så nu har jag vantar (som är färdiga nu) och strumpor att sy...jaja.