knitted

2013-03-23
11:59:17

Jag fick en idé
Vad tror ni om att sätta fast smycken på pannbanden? Jag tycker det var särskilt snyggt med ugglorna (kanske för jag är helt frälst i ugglor). Får se hur jag gör, måste komma på något bra sätt att fästa dem på isf så det inte blir obekvämt att ha pannbandet på sig sen. 
 
Någon som skulle kunna tänka sig att köpa pannband med någon figur på? :)
 

2013-03-20
21:02:25

Pannband tillsalu!
Håller på att sticka ett pannband till just nu. Har dock väldigt mycket annat att göra så det blir inte så mycket stickande som jag skulle vilja. Är en sån där student som är lite översvämmad av plugg för tillfället. 
 
Så länge kan jag lägga upp två stycken pannband som är tillsalu. Kommentera inlägget och skriv din mailadress om du är intresserad!
 
 
90 kr styck eller båda för 150kr. 
 
Tyvärr kostar garn pengar så kan inte ta mindre om jag inte ska gå back på det hela.. 

2013-03-15
08:39:00

Flätat pannband
 
Mönster finns här
 
Gjorde om mönstret och gjorde tre varv mellan man flyttar maskor istället för fem som det är i mönstret. Flätan blir mer "ihopdragen" då istället för lite längre som i mönstret. Jämför bilderna så förstår ni. Hade även strl 7 på pinnarna ist för 6 som det står. Inte av någon särskild orsak egentligen, äger inga i strl 6 bara. Spelar inte så jättestor roll tycker jag. Är värre när man stickar mönster i olika färger som de kan bli knas om stickfastheten är fel. 
 
Happy knitting!

2013-03-13
18:45:00

Ännu ett pannband
Systra mi ville ha ett rosa och rött. 
 
Mosstickat. 11 maskor. 

2013-03-11
21:34:00

Flätat pannband numero två för kvällen!
Blev ett till pannband ikväll. Bilden gör inte färgen rättvisa riktigt, den är mer ljusbrun. 
 
De tar ca 1,5h att sticka. Mönster finns i inlägget under!

2013-03-11
19:59:00

Flätat pannband!
Mönster finns här.
 
Tänkte visa lite bilder during the making denna gång, för det såg sjukt skumt ut i början. Trodde nästan att det var fel på mönstret (läs: att jag gjorde fel). Men det vart bra tillslut
 
Alldeles i början. Hej korven typ. 
 
5 minuter senare. En fläta börjar träda fram
 
Tänkte försöka visa hur jag håller när jag flätar. Jag använder alltså strumpstickor (strl 12) och har en strumpsticka som flätsticka också. Sätter över maskorna på den extra pinnen och sätter den antingen framför eller bakom (kolla mönstret). Det vitsiga med strumpstickor ist för flätsticka är att man kan sticka maskorna som varit framför eller bakom direkt från strumpstickan som de sitter på, istället för att föra över till vanliga stickan.
 
Och så blir det en fläääta!
 
Som sen sys ihop till ett pannband!
 
 Klart
 
Svårighetsgrad: 2,5/5 skulle jag säga. Tjockt garn så det går fort. MEN kan vara klurigt om man inte stickat fläta innan.

2013-03-10
21:25:00

Mobilfodral
Inte nå avancerat at all. Bara sticka vanligt, vika ihop och sy kanterna. Och göra ett omslag för att få ett knapphål. 
 
Fråga om ni vill ha mer utförligt mönster!
 
 

2013-03-10
10:50:00

Pannband!
Hoppas ni har en bra helg! 
 
Jag var ute och joggade igår och kom fram till att mössa är för varmt. Stickade ett pannband lite snabbt när jag kom hem. Tog ca en timme bara. 
 
Helt okej! Jag låter mig vara lite halvt annonym med en svart figur över ansiktet. Gillar hur mitt hår är så sjukt ambvivalent och aldrig kan bestämma sig mellan vågit och lockit. Jag har alltså inte lockat halva håret. 
 
Pannbandet är iaf mosstickat. Varannan avig, varannan rät. Och de som är aviga på ett varv stickas avig nästa varv också, så det blir varannan åt sidan och uppåt. Jag la upp 9 maskor (beror på hur brett man vill ha) stickade tills det nästan nådde runt huvudet (det är stretchigt, blir stort om man stickar så lång som huvudet är) och sen sydde jag ihop. Garnet heter eskimo och är tjockt och mysigt. Stickor typ strl 8. 
 
Happy knitting!

2013-03-08
21:13:00

Inaktivitet
Fredag.
 
Jag vet. Jag har varit sjukt inaktiv på denna blogg. Sanningen är den att jag har stickperioder och perioder när jag vill kräkas på allt som har med stickning att göra.
 
På senaste har jag varvat upp lite enkelt med mobilfodral, strumpor och en vante. Ja, en. Storleken vart helt fel. Skulle vara till en kille, men passade mig förutom längden (lite lång). Men designade hela mönstret själv så sjukt snygg vart den iaf. 
 
Ska försöka bli lite mer aktivt. Sålänge; bild på det jag är mest stolt över någonsin. Gällande stickning alltså (ja, det är skokaos i en billys bokhylla i bakgrunden) (just ignore)