knitted

2011-08-19
16:09:07

Förskjuta en maska
Detta kan vara något av det svåraste att beskriva, men lättaste att sticka. Så bli inte avskräckta av min konstiga beskrivning. Dra fram stickpinnarna och testa er fram istället, innan ni börjar på det ni tänkt sticka. Jag har inte hittat någon film, så ni får stå ut med ett diagram (som läses upp i från och ner, höger till vänster) och virrig text. I diagrammet visas hur det går till när det sker en förskjutning på varje varv. I vissa mönster kan det vara t.ex. var fjärde varv och då stickas 3 varv emellan på samma sätt. Sen förskjuts en till.

aarraarraarr Vanlig resårstickning, 2 r, 2 a
arraarraarra Förskjut en maska åt vänster och börja med en avig, sen två räta, två aviga och så vidare
rraarraarraa Varvet börjar med 2 aviga, istället för en
raarraarraar Varvet börjar med en rät maska, 2 aviga osv
aarraarraarr Varvet börjar med 2 räta, 2 aviga osv

När ni sedan stickar kommer ni, om ni är som mig, fundera på om ni gör rätt. Det kan lätt kollas upp. När man stickar två aviga så ska den första stickas på en maska som var avig på varvet innan och nästa stickas på en maska som var rät på varvet innan. Sen ska man ju sticka två räta. Då ska den första stickas på en som var rät på varvet innan och den andra på en som var avig på varvet innan. Sen går det runt så. Det är bra om man sätter en markering där varvet började för där ska man förskjuta.

Här hittade jag beskrivning när jag inte visste hur man gjorde. Där förskjuts det på var fjärde varv.Såhär ser det ut sen när man stickat en bit. Jag har dock inte stickat det som är på bilden, här kommer den ifrån (inlägg nr 16)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: