knitted

2011-08-24
11:30:00

Randig väska
Efter att jag stickat de randiga strumporna hade jag lite garn över, så jag bestämde mig för att sticka en mössa i baby storlek. Bara att det var något seriöst knäppt med mönstret så den vart för stor. Väldigt stor. Jag vek den dubbelt och sydde ihop. Då vart den för liten. Så jag gjorde en väska av det istället. Så kan det gå ibland.Mönster:
Garnåtgång: Resterna efter strumpan. Runt 50-100g totalt? Använde ett garn som kan användas istället för drops karisma. Peer gynt heter det
Strumpstickor 3,5

Lägg upp 92 maskor på strumpstickorna. Sticka två cm rätstickning (varannat varv rätt, varannat avigt)
Sticka resten i slätstickning tills arbetet mäter 15cm. Maska av. (om jag hade vetat hur stort det hade blivit och att jag skulle vika den dubbelt hade jag tagit hälften så många maskor. Nu blir det visserligen en väldigt varm väska, men till vilken nytta?)

Färgerna: 2cm vitt. 5v brunt, 5v grått, 5v lila, 4v vitt, 5v lila, 5v grått, 5v brunt. Maska av med brunt

Nu skulle egentligen hörnen sytts ihop till små "nallebjörnsöron" på mössan, megasött. Men åt mig vart arbetet ungefär 26cm långt, aldeles för långt för att bli en baby mössa. Så jag vek ihop det på mitten och sydde ihop alla kanter, där det är vitt lämnade jag öppet för en öppning. Nu ansåg jag att arbetet vart för liten för att kunna vara en baby mössa. Jag har ingen aning om hur stora huvuden bäbisar har, men hur som haver sa mamma "detta blir ju en perfekt väska för min plånbok". Jaja, varför inte tänkte jag. Gjorde band igenom att ta alla fyra färger garn och klippa av garnet så att det var lite mer än 2 gånger längre än vad jag ville ha de färdiga banden. Bad min syster hålla i ena änden och jag tog den andra och så snurrade vi. Bägge snurrade till vårt höger (hon till mitt vänster alltså) och sen viker man "snurret" dubbelt och det snurrar ihop sig själv. Sydde fast banden i sidan. Klart

Då väskan blir väldigt tjock och varm i och med att den viks dubbelt kan man använda den till annat, t.ex. sätta runt kaffekoppen för att hålla kaffet varmt lite längre. Bara fantasin sätter gränser. Man kan även skippa att vika den dubbelt och ha den som t.ex. pennfodral eller en lite mer avlång väska.

Beskrivningar:
Här står det hur man stickar aviga och räta maskor
Här står det hur man lägger upp på strumpstickor
Här står det hur man stickar med flera färger
Här står det hur man undviker att få en skarv bak på arbetet.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: